Plan een gezellig dagje uit

Enkhuizen biedt een zee van activiteiten voor jong en oud. De meest gewilde activiteiten zijn hieronder voor u op een rijtje gezet. Natuurlijk is er nog veel meer te beleven in het mooie Enkhuizen. Voor een compleet overzicht kunt u terecht op de website www.enkhuizenboeit.nl.

Zuiderzeemuseum

Een van grootste attracties in Enkhuizen is het Zuiderzeemuseum. Dit museum vertelt het verhaal van mensen die vroeger aan de Zuiderzee woonden. Hier ervaart u het dagelijks leven van voor de Afsluitdijk en beleeft u hoe mensen vroeger rond, met en van de Zuiderzee leefden in een binnen- en buitenmuseum. Kijk voor meer informatie op www.zuiderzeemuseum.nl.

Sprookjeswonderland

Sprookjeswonderland is een themapark in Enkhuizen, dat geheel in het teken staat van sprookjes. In het park worden verschillende sprookjes door middel van (bewegende) poppen en huizen uitgebeeld. Ook zijn er verschillende attracties te vinden, die tevens allen in het teken staan van verschillende sprookjes. Kijk voor meer informatie op www.sprookjeswonderland.nl.

Enkhuizer Almanak Museum

In het Enkhuizer Almanak museum is een permanente expositie ingericht van bijzondere archiefstukken. De eeuwenoude vaste rubrieken van de almanak, zoals bijvoorbeeld de tijdrekening, de stand van de hemellichamen, de watergetijden, het luiden van de poort klokken van Amsterdam of de vertrektijden van de diligences naar Haarlem of Leiden zijn gevisualiseerd met gebruikmaking van actuele technische snufjes. 
Kijk voor meer informatie op www.almanak.nl.

Flessenscheepjes Museum

Het Flessenscheepjes Museum bevat een omvangrijke collectie flessenscheepjes. In het museum is de grote verscheidenheid van flessen en scheepstypen te zien; meer dan 1000 exemplaren uit de vroege zeilvaart en de V.O.C.-tijd. maar ook van de visserij, de walvisvaart en het reddingswezen. Regelmatig is er een flessenscheepjesbouwer aan het werk en vertelt over zijn vaardigheden. 
Kijk voor meer informatie op www.flessenscheepjesmuseum.nl.

Hertenkamp 'Het Groene Hart'

In het Wilhelminaplantsoen is een hertenkamp. Diverse dieren waaronder natuurlijk herten, diverse soorten schapen en geiten, lama’s, kippen, ganzen en meer zijn er te zien, en in sommige gevallen ook te aaien of te voederen. 
Kijk voor meer informatie op www.hertenkamp-enkhuizen.nl

Zwembad EnkhuizerZand

Zwembadbad Enkhuizerzand is een overzichtelijk, kindvriendelijk, rolstoeltoegankelijk familiebad. Recreatiebad Enkhuizer Zand heeft een wedstrijdbad, recreatiebad, peuterbad, waterglijbaan, Turkse stoomcabines, zonnebanken, zwemmersbar, jetstreams, waterval, bruisplaten en bruisbanken, het is er echt allemaal. Kijk voor meer informatie op www.zwembadenkhuizen.nl.

Klimpark 'het streekbos'

Hou jij van spanning, actief bezig zijn en natuur? Dan kan je bij Klimpark Streekbos in Bovenkarspel je lol op. Voor jong en oud, beginnende en gevorderde klimmers, bieden wij een gezellig, avontuurlijk en spannend dagje uit! In ons ecologische klimpark klim je veilig tussen de bomen en ga je uitdagende hindernissen aan. Een natuurbeleving op en top. Kijk voor meer informatie op www.klimparkstreekbos.nl.

Blotenvoetenpad 'Gouwe voeten'

Het blotevoetenpad is een wandelpad met vele uitdagingen. Je loopt op blote voeten over natuurlijke materialen, die hierdoor een natuurlijke voetmassage krijgen. Door op blote voeten te lopen krijg je meer innerlijke rust omdat je de natuur ook met je tastzintuig ervaart. Op het blotevoetenpad is vanalles te ruiken, horen, zien en natuurlijk voelen. Tevens is er langs de route veel informatie over de agrarische sector. Kijk voor meer informatie op www.gouwevoeten.nl

Verschillende eet- en drinkgelegenheden

In Enkhuizen zijn veel restaurants rondom de havens gevestigd. Bezoekers kunnen kiezen voor een uitzicht op de jachten en schepen op het IJsselmeer of op de ‘Drommedaris’. Maar ook verderop in het centrum zijn er aangename horecagelegenheden. Op de website www.enkhuizenboeit.nl vindt u een overzicht van alle horecagelegenheden.

Winkelen in Enkhuizen

Met meer dan honderd winkels is Enkhuizen dé winkelstad van de regio. De gezellige, binnenstad is een aaneenschakeling van verrassende kleine en grotere winkels. Veel hiervan zijn gevestigd in authentieke panden met karakteristieke details. Enkhuizen kent geen vastgestelde koopzondagen. De winkeliers bepalen zelf of ze op zondagen hun winkel openstellen.