Evenementen in de omgeving Enkhuizen

In Enkhuizen worden jaarlijks vele evenementen georganiseerd. De grootste evenementen zijn onder andere Jazzfestival, De Westfriese Waterweken en Harddraverijdag. Hiernaast zijn er nog heel veel andere eenmalige en jaarlijks terugkerende evenementen die allen zeer de moeite waard zijn. Kijk voor een overzicht van alle evenementen op www.enkhuizenboeit.nl.

Jazzfestival

Het Jazz Festival Enkhuizen is een vierdaags evenement. Ieder jaar komen nationale en internationale jazzmuzikanten naar Enkhuizen op samen muziek te maken op de vele podia in het centrum. Jaarlijks vindt het Jazzfestival begin juni plaats.
Kijk voor meer informatie op www.jazzfestivalenkhuizen.nl.

De Westfriese Waterweken

De Westfriese Waterweken is synoniem voor een jaarlijks terugkerend, bruisend evenement dat in augustus plaatsvindt. Op locaties in onder andere Enkhuizen worden feestelijke activiteiten georganiseerd; allen aan water gerelateerd. De Waterweken vinden jaarlijks plaats in juli en augustus. Kijk voor alle informatie op www.waterweken.nl.

Harddraverijdag

Sinds 31 augustus in 1906 bestaat Harddraverij uit drie programma onderdelen. Er wordt ’s morgens begonnen met het schoonrijden en het ringsteken. ’s middags is de draverij en de dag wordt afgesloten met vuurwerk. Het evenement is iedere derde donderdag van september.
Kijk voor meer informatie op www.enkhuizerharddraverij.nl.